Liczba postów: 57
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Świadome podejmowanie decyzji dotyczących kupna lub wynajmu nieruchomości ma ogromny wpływ nie tylko na jakość naszego życia codziennego ale także na stan środowiska naturalnego. Dlatego tak ważną rolę odgrywa regularna ocena ich aspektów ekologicznych!
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Połączenie funkcjonalności architektonicznej ze zdrowiem środowiska naturalnego staje się coraz bardziej priorytetowe w dzisiejszych czasach. Dążenie do tworzenia bardziej "zielonych" przestrzeni mieszkalnych to nie tylko trend - to konieczność!
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Oczywiście warto pamiętać również o certyfikatach potwierdzających "zieloność" danej nieruchomości - takich jak LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) czy BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Te standardy pomagają nam lepiej orientować się w stopniu przyjaźności danego obiektu dla środowiska.
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
W mojej praktyce zawodowej spotkałem wiele osób posiadających domy spełniające najwyższe standardy "eko". Ich satysfakcja wynikała nie tylko z osiągnięcia niższych rachunków za media czy lepszej jakości powietrza we wnętrzu ale także poczucia spełnienia przez działanie proekologicznie!
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Działając proekologicznie nie tylko korzystamy my sami ale dajemy dobry przykład innym - zarówno sąsiadom jak i instytucjom zajmującymi się planowaniem przestrzeni publicznego użytku oraz rozwojem miast.
Liczba postów: 31
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Nieustannie rozwijająca się technologia daje nam coraz większe możliwość redukcji negatywnego wpływu urbanizacji na planetę Ziemi ? Wykorzystanie innowacyjnych materiałów budowlanych czy inteligentnych systemów energetycznych to krok we właśnie tą stronę!
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Cieszy mnie widok coraz większej liczby osób doceniających walory życia blisko natury oraz starających się żyć bardziej eko ? Jestem przekonany/a że dążenie do stworzenia bardziej "zielonych" przestrzeni mieszkalnych jest kluczowe dla zachowania równowagi między człowiekiem a otaczającym go światem ?